Thought

Sitter på tåget mot Stockholm nu, möter upp Sara där! Long time no see. Skämt och Sido så känns det som tiden flugit förbi! Jag satt nyss på tåget från Arlanda? 
Blandade känslor igen. 

Fick ett sms av Mariella där hon skrev att jag snar får bli aunt Madde! Blev så glad, och excited! Haha jag ska lära den allt jag kan om livet! Längtar!!  

Har åter igen haft världens bästa tid med mina saknade vänner! Längtar redan tills vi ses igen. 














Avslutar med en bild jag tog från tåget ut på min underbara familj som vinkar av mig. 
Finaste bästa underbara människor jag har i mitt liv. 

Från dem till en lika underbar och fin människa jag ska nu äntligen få återförenas med min bästa "sambo"
(Euw lät lesbiskt! )





Seg

Har varit irriterad enda sen jag vakna! 
Allt känns segt. 

Men min pundargranne sa gott nytt år till mig precis så blev lite gladare....

Ledsen

Just i detta nu är jag sjukt ledsen. 
Har kollat klart alla säsonger på one tree hill . sorg som fan, vad ska jag kolla på nu liksom?? 

Anyways.. Spenderade gårdagen på kupolen med makkan, Denise och Rosalie en snabbis. Fick äntligen käka på mitt bästa matpalatset . En besvikelse då. Tror jag blev matförgiftad och dog lite igår. Men sällskapen var trevligt. 
Blev ingen shopping till mig själv dock. Nöjde mig med att köpa bebi grejer till andra 👌 







Kvällen spenderades på o'learys. Ölade och snacka skit. Good Times.










.

Onödigt inlägg. 
Jag saknar min partner in crime, Sara Vikström! 
Är glad för mina underbara vänner här hemma. 
Blandade känslor. 



Jobbhelg

Dagarna går så sjukt fort! Kändes som det var nyss jag flyttade hit! Och nu är det redan jul, eller snart iallafall. Har bott här över fyra månader, snart fem. 

Nu har jag jobbhelg, vilket tar kol på mig. Dock inte lika sena timmar då jag inte jobbar arctic eller svingen. Alla militärer har farit hem, vilket betyder inga folk som blir diritings. 
Men jobba helg på spar och alla är galna. Mat och dylikt till jul. Alla här i Norge äter så konstiga saker som jag inte fattar något av. Fenalår, ribbe, oxtunga, lammelår, pinnekött. Jag ba, va? Är helt lost bak i disken när kunder frågar något om detta. Vilket betyder att chefen hatar mig just nu. Har ångest inför morgondagen. Kommer troligtvis jobba själv och jag kommer dö vid lunchruschen! 
Vill att morgondagen ska vara över..

Nåväl borde kanske sova! Ska väl kliva upp om några timmar. 




Top list

Jag har tänkt en del, stod faktiskt i duschen och tänkte på det. Ironiskt nog får man tänkte tid där.. 
Då kom jag fram till att jag borde påminna mig själv om varför jag är som jag är, dvs en dålig människa, en dålig vän och dålig för mig själv.
Inte för att någon ska tycka synd om mig, utan mer att jag ska kunna gå in och bli påmind och förhoppningsvis kunna göra något åt saken. 

Jag låter mitt humör gå ut över andra och annat. Mitt humör svänger, och ärligt talat så vet jag inte alltid varför. Jag kan störa mig på små saker hos människor eller saker och det kan jag förstora på ett sjukt konstigt sätt. Jag kan ofta ta ut det över saker och har därför under mina år haft sönder många dyrbara grejer, både pengamässigt och personligen. 

Samt att jag kan ta ut det över människor i min närhet. Då menar jag inte någon jag har nära fysiskt utan personer i min närhet personligen. 
När jag kommer nära människor och äntligen kan visa mitt riktiga jag, då kan kan jag känna mig bekväm med personen. Och då blir det automatiskt så att jag tar ut mina olika humör så personen i fråga får se exakt hur jag känner. Jag är dålig på att hålla något inom mig. Nära vänner, familj och mitt ex fick/får stå ut med detta. När jag är sur eller ledsen så framstår jag som en grinig jävel till dessa personer. 

Jag blir i vissa situationer otroligt påverkad av andra. Påverkad på sätt som man egentligen bara borde skita i. Jag tar åt mig och blir ledsen över saker . Jag känner mig sviken och bortglömd. Vilket är sjuk egoistiskt tänk om du frågar mig. Jag är dålig på att förklara hur jag menar då men.. Jag fattar tycke för någon, och blir sviken. Jag lägger hela min själv till att vilja göra någon annan glad och när jag inte känner att jag får samma respons blir jag ledsen. Ego tjej. Jag är egoistisk. 

90% av mitt tänkande går ut på att jag känner mig tjock. När jag känner mig tjock blir jag automatiskt sur. Jag är sur på mig själv men jag blir sur på folk i min omgivning. Vilket även här är en egoistisk handling.

Jag kan rabbla upp tusen mer exempel och allt kommer till samma slutsats.
Jag är dum, sur, arg och beter mig illa mot människor jag älskar. Mitt humör svänger och jag påverkar andra. Jag är rädd för att folk ska komma mig nära då jag vet att jag kommer att utsätta dem för detta ibland. Jag vill ändra mig, jag vill bli en bättre människa. Jag vill vara en lycklig människa. Inte skadad, broken och fucked up. 
Jag vill vara en genuint snäll människa. Någon som bara ser till andras bästa och inte mitt egna tycke och tänkte för stunden.
Jag vill att min lycka ska vara resan och och inte destinationen. Jag vill tänka att jag är glad nu och inte att jag "kommer bli lycklig då det händer, då jag är på den platsen, då jag ser ut så, då jag är med den personen" 

Jag ska och måste förändra mig själv. Jag måste helt enkelt bli en annan person, ett annat jag.

Mood swings

Är så glad och ledsen på samma gång. 
Känner mig besviken och bortglömd. Samtidigt som jag känner mig förväntansfull och lycklig pga av positionen i livet jag befinner mig atm. 

Jag lägger ned energi på att bry mig om människor som inte har något att ge i mitt liv iallafall. Tror dock att jag blir hjärntvättad av stället. Är som att bo på en liten öde ö och allt man känner blir mycket starkare. Eller något.. Är fet och trött och vet inte vad jag bablar om.

Men idag ska jag försöka glömma, gå vidare och vara enbart lycklig, åtminstone försöka! 

Saknar mins vänner hemma! 






Ventilera

Vet inte vad jag ska skriva. Ingen motivation för något för tillfället.
Känner ångest och en smula depp. 
Längtar till ett nytt år. Vill åka tillbaka till bardufoss 2014 och börja om på noll. 
Nytt hus ska det bli, nya människor att umgås med och nya vanor o rutiner. 

Mår dåligt ibland och vet inte varför. 
Har svårt att andas, undrar om jag har astma eller om det är ångesten. 
Känner mig.. Äcklig. 




Extas

Nu är vi tillbaka i bardufoss igen, den är grei. Gårdagen var helt okej konge. Vosh med några killar i försvaret, spring mellan klubbar och sedan Nash med några millitärpoliser! Sköna människor men kände mig edru hele kvällen, sen dog jag på nashet istället! 

Är i extas nu då, jag och Sara skjutsar en kille som ska köpa pizza så ser jag en fet älg! Så jävla glad haha har tjatat hela bilresan till och från tromsø att jag vill se en älg. Den var fet. Och stor. Och konge! 




Spontan, jag älskar dig.

Andra gången jag försöker skiva detta inlägg. Första gången var utförligt så nu tar jag en lång historia kort. 
Jobbdag igår, tror jag jobbade 20 timmar! Börjar jobba spar 6-16, stress med sura tanter o arga gubbar mitt i julhandeln. Från där direkt in i baren på svingen. Hade hoppats på en lugn kväll med några fåtal lokala som kom förbi, slutade med att våra kära vänner från försvaret stampat in fulla o galna, redo för att festa nu när deras soldater åkt hem eller dimmat. 
Från ett hektiskt svingen till ett ännu stressigare arctic. Med endast 5 personer på jobb, varav två blygs killar och en tyst thaitjej. En klubb full med galna engelsmän, fulla befal och så var de russekro på det! 
Slutade med en ilsken chef och jag blev slagen i ansiktet av en sint norrman som bråkat med mig hela kvällen. Ingen sträng vakt så jag fick gå emellan ett slagsmål och blev slagen själv. 
Jobbade fram till 4.00..

Idag är vi slutkörda och känner yolo till livet. Vi skiter i jobb idag, packar väskan på fem minuter, snabbt in på internet o boka hotell. Och nu sitter vi här i bilen påväg till Tromsö. Jag är så glad!
Har sagt till chefen att vi inte kommer på jobb.
Mitt liv med Sara i Norge är konge! 







Happiness is a mood, not a destination.

People get lost when they think of happiness as a destination. We’re always thinking that someday we’ll be happy, you know, we’ll get that car, or that job, or that person in our lives that will “fix” everything. But happiness is a mood, and it’s a condition, not a destination. It’s like being tired, or hungry… it’s not permanent. It comes and goes, and that’s okay. And I feel like if people thought of it that way, they’d find happiness a lot more often.
 
 
 
 
 
 
 

Söndag igen

Finns inte mycket att uppdatera om idag men eftersom Catarine anser att jag är en dålig uppdaterare så må jag ju skriva noe. 

Har legat i sängen från jag vaknat fram till nu. Med undantag från en promenad till Statoil. 30 minus här idag, inget att leka med. Har förövning sovit själv i vårat spökhus då Sara førlæt stædet igår. Hadde oxå besök här innan hon kom hem. Av.. Frodo? Mr p? M? Kärt barn har många namn. (Ber till Gud att du inte läser min blogg...) 

Då jag och Sara pratar om dessa militärer ganska ofta är det inte mer än rätt att alla får ordentliga smeknamn som endast vi kan ansiktet till. 
Han med vitt, han med fresh, hundkillen, fisken, Frodo, hitler, läkaren, han med lukt, kvittokillen, magne, peddot, han med tyst, new Guy osvosv :)

Nog om detta, imorgon återgår vi till vardagen och jag hoppas innerligt på en bra helg med en del avslut av dåliga saker.. 




Tromsø

Helg o jag är ledig för en gångs skull! 😮😮 haha skämt och Sido så hade jag inte jobbat för en mille! 
Mår sjukt dåligt då.

Gårdagen spenderades i tromsø! Vi steg upp 8 på morgonen igår för att kör dit. 
Tar ca två timmar. Så gjorde vi först det som var själv poängen att fara till tromsø från början. Efter det checka vi in på hotell och for sedan för shopping på jekta. Ett sjuk stort köpcentrum. 
Efter det for vi tillbaka till hotellet o började göra oss i ordning. 
Folk kom förbi för vors (förfest på norska) och sedan gick vi ut! Sprang mellan klubbar för att få stämplar o slippa köa men slutade upp på ett ställe som heter grunder. 
Hela samban (ett av militärkompanierna i bardufoss) var "överraskande" i tromsø nu över helgen på julbord så vi festade med dom mesta dels. Var så länge sen jag festa så jag dog.
Mår bajs idag och dör i soffan 👌

Påväg

Hotellet

Bron över till ön

Redo

Tromsø

En typisk jobbhelg i bardufoss


Jag,Sara och Erik på spar

Sara och random engelsman på arctic

Random engelsman nr2

Jag engelsman 1 och Sara, arctic club

Tråkigt en lördag på spar





Mat och grönsaker på spar

Jag på "kontoret" på arctic, finns alltid tid för egobilder..




Jag och Sara som ordningsvakter och vebjørn i garderoben. 



Våran egna konge pop i baren! 

Vaktlistan i brist på personal! 👌


Lurad

Har jobbat ihjäl mig i helgen, kändes bra! Har nu återgått till vardagen vilket betyder mera jobb. 

På tal om inget blev jag totalt grundlurad idag på jobbet. Jag jobbade senvakt så kom som vanligt på jobb kl 3. Då kökschefen kommer fram och säger att de är som en regel att en anställd varje vecka har tomte skägg en hel vecka nu under december och genom en lottning blev jag vald först. Höll på att börja grina, bokstavligen! 
Exakt alla på hela spar var med på det, inklusive Sara!! 😡
Så står jag i köket o köksis kommer och ska trä på mig skägget och jag står framför alla med gråten i halsen och är redo att säga upp mig! Då alla börjar asgarva.. 
Värsta känslan jag haft, tänkt er stackars svensken som står där o vill grina o alla ser på. 
Bortsett från skämtet är det då inget skämt att vi alla i butiken faktiskt ska gå runt med tomte luva och fräknar i ansiktet året ut nu! Såg ut som en tönt! 
Men en gubbe sa att jag var söt så då äre ju lugnt.... 🎅🔫


Annars är allt som vanligt. Vi jobbar, sover och är tjocka! Bra liv i Bardufoss! 
Ska kasta in en bildbomb senare idag från helgen jobb! 

RSS 2.0